Τα θέματα με αυτή την πρακτική της Microsoft είναι δύο, όπως επισημαίνουν σε άρθρο τους οι συνεργάτες μας στο ExtremeTech. To πρώτο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός με ποιους από τους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα θέλουμε να δώσουμε αυτόματη πρόσβαση στο δίκτυο μας. Αν θέλουμε να δώσουμε σε μερικούς δεν σημαίνει ότι θέλουμε να δώσουμε σε όλους.

Το δεύτερο θέμα ασφαλείας που προκύπτει είναι ότι η Microsoft κρατάει database – κρυπτογραφημένη – με τις πληροφορίες των δικτύων. To hacking τέτοιων βάσεων με τέτοιες πληροφορίες είναι αρκετά της μοδός τον τελευταίο καιρό και μαντεύουμε ότι πάντα θα είναι.

Όπως επισημαίνει το ExtremeTech - συμφωνούμε μαζί του - οι κίνδυνοι που εισάγει πρακτικά το WiFi Sense είναι μικροί. Αλλά από την άποψη της εφαρμογής των καλύτερων πρακτικών ασφαλείας, το σύστημα απέχει πολύ από το να είναι μία καλή ιδέα.

 

Πηγή: Pc Magazine

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.