Σε μια προσπάθεια αποφυγής πιθανών επιθέσεων από malware εναντίον του στόλου των αυτόνομων οχημάτων του, drones, το ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε συμβόλαιο ύψους 28 εκατομμυρίων δολλαρίων στην Raytheon για την εγκατάσταση και χρήση linux based software τακτικού ελέγχου των VTOL Northrop Grumman's MQ-8B Fire Scout, που αναμένεται να εξοπλίσει με 168 κομμάτια το USN.
Η χρήση linux δεν είναι πρωτόγνωρη στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, αλλά η ανάθεση με συμβόλαιο στην Raytheon, δείχνει πως η επίθεση εναντίον του συστήματος ελέγχου της Αεροπορίας των ΗΠΑ πέρσι, που βασίζεται σε Windows, από malware λήφθηκε σοβαρά υπόψη.

Όπως έγραψε ο Register " After a malware attack on the Air Force's Windows-based drone-control system last year, there has been a wholesale move to Linux for security reasons."

Επιπλέον το Υπουργείο Άμυνας ετοιμάζεται να περάσει σε linux και έχει εκδόσει οδηγίες προς τις υπηρεσίες του σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να μεταβούν σε ανοικτό κώδικα.

Πηγή : adslgr.com

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.